Mobirise


In 2012 schreef ik Bolted Down, mijn eerste Engelstalige songtekst n.a.v. de dood van mijn vader. De laatste jaren van zijn leven waren erg zwaar met veel complicaties, waardoor ik soms stiekem de wens had dat het niet te lang meer zou duren, maar toen hij stierf was dat natuurlijk veel te snel. Ik had achteraf nog veel dingen met hem willen bespreken, terwijl ik dat tijdens mijn bezoekjes niet kon opbrengen, of er gewoonweg niet aan dacht. Dit album is een rouwproces voor me geweest. Ik merkte dat ik moeilijk met mijn gemixte gevoelens overweg kon.

Daarom staan op dit album drie liedjes die over Pa, of over mijn gevoelens over hem gaan (Bolted Down, Please Tell Me How en Brief Moment). Een aantal anderen (waaronder twee covers) gaan niet over hem, maar doen me aan hem denken of heb ik aan hem opgedragen (If We Never Meet Again This Side Of Heaven, Sparrows en Still). De overige liedjes gaan over andere gevoelens waarmee ik kampte tijdens dat rouwproces, zoals mijn twijfels m.b.t. mijn geloof. Ik was boos op God en voelde me misleid, of misschien had ik mezelf iets wijs gemaakt (Tinder)? Ik ergerde me aan mensen die hun wil aan mij wilden opleggen (Muzzler). Tegelijkertijd groeide het besef dat ik niet overal iets aan kan doen en het soms goed is helemaal niets te doen (Stay For A While en Afraid). En wat is een muziekalbum zonder liefdesliedjes (Sunset Eyes en The Next Plane)?

This Side Of Heaven gaat over het leven, dat soms moeilijk en verdrietig is, soms heel mooi en leuk. 

Mobirise

Hard copy CD

CD, download of Spotify

Download het album This Side Of Heaven op Bandcamp voor slechts €2. Liedjes zijn los te downloaden, maar bij een complete download krijg je twee bonus tracks.

Je kunt ook een hard copy CD in een mooi vormgegeven hoesje kopen voor slechts €5 (excl. verzendkosten). Neem dan contact op en stuur me een bericht met je gegevens. Teksten zijn hier te downloaden.

Wat je ook doet, luister en volg me op Spotify!

Thanks! Vincent van de Bijl (Mr. Hatchet)

Page was built with Mobirise